Conferencia. Año internacional de la papa: el alimento del futuro

Gabriela Burgos, Sonia Auqui, Lupita Muñoa, Caria Perinango, Merideth Bonierbale

Resumen


.

Texto completo:

PDF

Referencias


AI-Saikhan MS, Howard LR, Miller Jr JC. Antioxidant activity and total phenolics in different genotypes al patato (Solanum tuberosum, L). J Food Sci. 1995;60:341-7.

Bates C. Bioavailability 01 vitamin C. Eur J Clin Nutr. 1997;51 8uppl1 :828-33.

Burgos G, Amoras W, Morote M, 8tangoulis J, Bonierbale M.lran and Zinc concentration al native Andean patato varieties trorn ahuman nutrition perspective. J Sci Food Agricult. 2007;87:668-75.

Burgos G, Auqui S, Amaras W, Salas E, Bonierbale M. Ascorbic acid concentration al native Andean patato varieties as affected by environment, cooking and storage. J Food Campos Anal. Available online 29 August 2008.

Burgos G, Auqui S, Amoros W, Kimura M, Salas E, Muñoa L, et al. Total and individual carotenoid profiles in the Phureja group of cuítivated potatoes: l. Concentrations and relationships as determined by spectrophotometry and high performance liquid chromatography

(HPLC). J Food Compos Anal. 2008b.

Estrada N. La biodiversidad en el mejoramiento genético de la papa. PROINPNCIO/CIP. La Paz, Bolivia; 2000.

Fairweather-Tait SJ. Studies on the availability of iron in potatoes. Br J Nutr. 1983;50:15-23.

Horton O. La papa: producción, comercialización y programas. Montevideo: Centro Internacional de la Papa. Hemisferio Sur; 1992.

Mattila Ft, Hellstrom J. Phenolic acids in potatoes, vegetables, and some 01 their products. J Food Compos Anal. 2006;20:152-60.

Naidu KA. Vitamin C in human health and disease is still a mystery? An overview. Nutr J. 2003;2:7 -16.

Reyes LF, Miller JC, Cisneros-Zevallos. Antioxidant capacity, anthocyanins and total phenolics in purple and red Ileshed potato (Solanunm tuberosum L.) genotypes. Am J Potato Res. 2005:82:271-77.

Vásquez V Mejoramiento genético de la papa. Lima: AMARU Editores; 1989.

Woolfe J. The potato in the human diet. Cambridge University; 1987.


Resumen : 7 PDF : 15

Métricas de artículo

Cargando métricas ...

Metrics powered by PLOS ALM


Esta publicación hace parte del Sistema de Revistas de la Universidad de Antioquia
¿Quieres aprender a usar el Open Journal system? Ingresa al Curso virtual
Este sistema es administrado por el Programa Integración de Tecnologías a la Docencia
Universidad de Antioquia
Powered by Public Knowledge Project